2/4/07

Exposició dona, un cos, una vida

Rellegint el diaris de la setmana passada -sovint deixo notícies en "pendents" per donar una repassada quan puc...-, havia separat la informació que la Laura Clavijo donava el dimecres dia 28 de març a les pàgines de Catalunya de EL PAIS sobre la exposició Dona, un cos, una vida que la Fundació Santiago Dexeus ha inaugurat a l'Edifici Forum.
El que més em crida l'atenció de la notícia és l'explicació del Santiago Dexeus quan defineix la seva exposició: "A través de la belleza y el arte, la exposición enmarca a la mujer desde que es embrión hasta la edad adulta lejos del tópico feminista y poniendo en evidencia el machismo".
Què significa lluny del tòpic feminista? M'oloro que una altra vegada la paraula feminista està utilitzada pejorativament... Per què s'ha d'utilitzar com a contrari de masclista?
Ai! Tenies raó Gemma -em refereixo a la Gemma Lienas, autora de El diari lila de la Carlota-: hem de fer molta pedagogia!!!!!

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola Carme, els homes, en general, i moltes dones fora d'aquest àmbit no comprenem el veritable sentit de feminisme o feminista. T'ho dic perquè jo mateix el desconeixia fins que he conegut gent molt propera dintre d'aquest món que m'ha obert els ulls, que m'ha donat a entendre que lluitar per un drets de gènere, per la igualtat entre gèneres no és estar en contra del gènere masculí. Sí, falta molta pedagogia perquè des de fora, la paraula feminisme es veu com molt bé dius tu de forma pejorativa, però ànim que esteu fent una bona tasca per acabar amb aquests prejudicis. Sort amb el teu blog

Àlex S. S. dijo...

El feminisme és un moviment que lluita per la igualtat; no té per objecte el benefici d´uns o altres atenent a la seva condició d´home o de dona. Feminisme és igualtat; i, per tant, sota el meu parer, feminisme és parlar de persones; ni d´homes ni de dones, de persones, tots com un. I només ens haurem de dirigir als uns o als altres particularment quan calgui fer-ho per consolidar aquesta igualtat.

En muchos ámbitos, es la mujer la que requiere hoy por hoy más atención, pues se ha visto perjudicada y marginada injustificadamente por una sociedad que le otorgó un rol prácticamente perenne de sumisión, de marginada.
Pero no por ello se dejará de atender aquella situación en las que el menoscabo, el perjuicio o la marginación la sufran los hombres con respecto a las mujeres. Porque luchar por los derechos de esos hombres también será feminismo. Porque el feminismo no pretende que la mujer tenga más ni sea mejor que el hombre, así como tampoco lo pretende del hombre.
Por favor, que nadie confunda feminismo con hembrismo (más de lo mismo que el machismo).

Un abrazo, Carme.