14/4/07

El ordenador también tiene sexo

Es la conclusió que en treu la periodista Carmen Moran després de desgranar l'estudi que la Universitat Complutense de Madrid ha realitzat amb les dades facilitades per l'INE.

Algunes píndoles per reflexionar:
  • fins als 12 anys les nenes utilitzen més l'ordinador que els nens, a l'adolescència i la primera juventut no hi ha diferències significatives.
  • a partir de la trentena la fractura digital entre sexes comença a fer-se evident. Segons Cecília Castaño, catedràtica d'Economia de la Complutense que dirigeix aquest estudi, ho atribueix a les responsabilitats familiars, els fills, la casa, que a la dona la sobrecarreguen més que als homes.
  • Els homes utilitzen la xarxa per l'oci, els mitjans de comunicació, bancs i relacions amb l'administració. I acostumen a comprar aparells tecnològics.
  • Les dones van a Internet per conversar i buscar serveis relacionats amb l'educació, la salut o la recerca de feina i ajudes socials. Compren, sobre tot, productes per casa i entrades per al cinema i el teatre.

A mi tot plegat em sona a "más de lo mismo": homes i dones no compartartim les feines de la casa i la cura dels familiars, sinò que aquestes recauen directament sobre les dones i el dia només té 24 hores!!!!!!

Altres articles relacionats que he trobat:

No hay comentarios: