30/11/08

Consell de les Dones del PSC

Ahir dissabte vàrem celebrar el primer Consell de les Dones del PSC des que la Immaculada Moraleda és la nova Secretària de polítiques de les dones del PSC.

Vàrem elegir:

A l´inici, la companya i consellera de salut, Marina Geli, ens va fer cinc cèntims de les polítiques de salut sexual, afectiva i reproductiva (la també companya Marisa Jiménez, delegada de la Sectorial de Salut em passarà les diapos perquè vull fer un post sobre aquest tema en concret)

També vàrem aprofitar la trobada per commemorar el Dia Internacional contra la violència de gènere comptant amb la participació de Miguel Lorente, Delegat del Govern contra la violència de gènere. Ens va fer una pedagògica exposició del que és la ideologia que ell va anomenar el POSTMASCLISME que neix de la crisi de la postmodernitat i es reforça sobre la consolidació del feminisme i del moviment de dones. Es caracteritza per una aparent neutralitat , un pseudocintifisme i un suposat interès comú, amb l`objectiu de mantenir les referències clàssiques de la cultura patriarcal. Serien bons exemples d´aquest POSTMASCLISME la invenció de la Síndrome d´Alienació Parenteral, les campanyes de custòdia compartida, la proclamació de sospitosos "nous feminismes" encapçalats per persones com la Sarah Palin. El postmasclisme necessita del masclisme tradicional i d´exemples de maldat i perversitat de les dones i imiten les formes del moviment feminista (determinats articles en premsa, enviaments massius per correu electrónic sobre els temes abans esmentats, webs amb títols com "sos papas" o "denuncias falsas"). És una crítica a la crítica del sistema i el que és més perillòs responsabilitza de tot el "suposat desgavell actual" al moviment de dones.

Miguel, va ser positiu i va comentar que hem de tenir una posició reflexiva per superar aquesta fase i hem de donar models alternatius de reconeixement per a les noves maculinitats com el MODEL ECOLÒGIC D´IDENTITAT GRUPAL, però es fa necessari la ideologia del feminisme i de la igualtat com valor.

(tota la reflexió està extreta dels apunts que anava agafant mentre el Miguel exposava i espero tenir l´oportunitat de tornar a coincidir amb el per anar ampliant els meus coneixements i em compraré el seu llibre que em va comentar que es trobarà a les llibreries a partir del genera i que es titularà "Los nuevos hombres nuevos")

No hay comentarios: