26/1/08

Avui dissabte he estat a la Catosfera

Ahir finalment no vaig poder assistir, però avui dissabte sí...
Molt interessant tot plegat. Felicito el Marc Vidal i l'Ajuntament de Granollers per la iniciativa i l'organització.

La primera taula "Els Blocs i la literatura" ha estat molt novedosa per mi, i la millor ponència la de la Laura Borràs (les seves reflexions sobre les literatures del JO, la literarietat, i l'eròtica de la literatura digital em van deixar amb ganes de saber-ne més i de llegir-ne més, de literatura digital)

De la següent taula - Blocs i els negocis - destacaria la ponència sobre blocs i organitzacions (intento imaginar com podria ser una empresa 2.0, tot i que encara no arriben a ser ni 1.5 com ha dit el Genís Roca , d'Infonomia. I anant més enllà...com seria una adminsitració 2.0? Li faré la pregunta a en Carlos Guadian quan me'l trobi...).

I sobre la taula "Els blocs i la política catalana el millor va ser el comentari-pregunta d'un xicot del públic sobre si interactuaven els polítics de diferents partits a través dels blocs... Interessant la pregunta i idèntiques les respostes dels quatre polítics: no o quasi no... Per mi, les millors ponències de les quatre: la de la Lourdes Muñoz (PSC) i la del Raül Romeva (ICV) - tots dos van explicar només la seva experiència com a blocaires polítics, que era, suposo, el que se'ls hi havia demanat-, el Joan Ridau(ERC)va utilitzar els seus 10 minuts per fer campanya d'una manera massa descarada i el Carles Puigdemont(CIU) ens va deixar clar que era el primer blocaire polític...Ah! el Daniel Sirera (PP) no es va presentar a la cita (segons deien a la sala, havia posat l'excusa que no hi havia prou mesures de seguretat...ufff...).

Si voleu mirar més fotos consulteu l'àlbum amb el títol Jornades de la Catosfera que he muntat al Flickr. I per estar informat de tot el que ha passat durant aquests 3 dies consulteu Catosfera




1 comentario:

genisroca dijo...

Hola Carme,

Tal i com ja apuntes al teu post, estic convençut que la Catosfera (allò 2.0 que passa a casa nostre) és quelcom estructural i social, i per tant afectarà tant empreses com polítics: cal cercar noves maneres de relacionar-se amb els mercats (les persones) doncs aquests ara volen participar de la conversa (i no només rebre els missatges que altres emeten).

No serà fàcil per ningú, ni per les persones, ni per les empreses, ni pels polítics. Com tampoc ho serà pels mitjans, pels blocaires, per les institucions... tothom haurà de trobar el nou to, que sospito ha de ser 1.5 doncs el camí del mig acostuma a ser el bo doncs tothom cedeix una part.

Per això celebro i molt iniciatives com la Catosfera, espais de trobada on diferents sensibilitats i curiositats es troben per parlar-ne.

Gràcies per compartir-ho.
Ens llegim!