29/9/07

Conferència de Roberto Labandera a Castelldefels

Ahir al vespre, els militants de l'Agrupació de Castelldefels vam poder gaudir de la conferència de Roberto Labandera, diputat al Parlament, sobre política actual.
En Roberto va fer un repàs molt ben estructurat, del qual jo en destacaria alguns 'flashos' interessants:
  • Debat al Parlament: Imatge de govern cohesionat, acció de govern unida amb un programa que està funcionant i bona relació entre els membres del tripartit (coalició més madura i que dóna solidesa al govern). Propostes d'accions socials (consolidació de llocs de treball, eliminació de l'impost de successions) i ha ajudat moltíssim el bon acord econòmic Castells-Solbes.
  • Aposta del president Montilla per l'optimisme i el treball, acabant amb el dilema Catalunya-Espanya. S'ha de trencar amb el pessimisme rendible i confortable que propugna Mas ( allò del 'català emprenyat' del 'ja veurem' i del 'viure bé, però deprimit') que mai ha estat una caraterística dels catalans i les catalanes, i sobre tot no deixar que CIU s'apropiï del 'catalanisme' -un sentiment transversal en tota la societat- per evitar el debat dreta-esquerra que no els interessa.
  • L'Oposició: De CIU ja n'he fet esment en el paràgraf anterior i quedaria un PP amb un líder , en Sirera, que és una còpia catalanitzada de l'Acebes, que utilitza eslogans del discurs del PP de Madrid que aquí no es justifiquen i Ciutadans que amb la actual radicalització del PP han perdut el seu lloc i no saben com col·locar el seu discurs de la llengua.

També va comentar aspectes de la política general d'Espanya i internacional (en tot cas, ja faré un altre post...), però avui vull retenir la brisa d'optimisme sobre Catalunya que el company Labandera va fer entrar ahir a l'Agrupació.

Gràcies Roberto!!!!


No hay comentarios: