6/3/09

Adaptar la norma

Des de fa més de 20 anys moltes dones que només volien exercir el dret a decidir sobre la seva maternitat, acabaven amb una espasa de Damocles de per vida; perquè interrompre un embaràs era, i encara ho continua sent, un delicte tipificat pel Codi Penal, excepte en tres supòsits que a més depenen de la decisió final d’un professional.

Un país com el nostre, que porta uns anys abanderant els temes d’igualtat davant la resta d’Europa i fins i tot del món, no mereix tenir dones en suspens durant tota la seva vida per una decisió que van prendre en un determinat moment, ni tampoc professionals desemparats jurídicament.

És necessari adaptar la norma existent perquè s’avingui a allò que succeeix en la realitat i, això sí, reforçar l’educació sexual en els àmbits educatius i socials i afavorir serveis competents de planificació familiar, perquè una llei menys restrictiva no té perquè significar un augment de les interrupcions voluntàries d’embaràs si es posen mesures i serveis adequats d’informació i educació afectivo-sexual i reproductiva.


Carta al director que m'han publicat al diari EL PUNT, tot i que que m'han canviat el títol, l'original era "Dones despenalitzades": Publicat a
El Punt Barcelona 06-03-2009 Pàgina 14
El Punt Camp de Tarragona 06-03-2009 Pàgina 12

1 comentario:

Amparo dijo...

El título original me parece excelente.