25/4/09

Recepta del Risotto de Carbassa amb encenalls de pernil

Com m'heu demanat la recepta, doncs aquí la teniu:

Ingredients (per a 3 persones):

· Un parell de porros mitjans
· Brou de pollastre o vegetal
· Carbassa tallada a daus (300gr.)
· Arròs (250 gr.)
· Encenalls de pernil (75 gr.)
· Parmesà ratllat (50 gr.)
· Crema de llet
· Safrà, pebre i sal

Elaboració:

Fer un sofregit amb els porros i tirar-hi el brou de pollastre o vegetal bullint, al qual se li haurà afegit un polsim de safrà. Posar-hi la carbassa i deixar que bulli tot plegat una mica. Quan la carbassa comença a estovar-se, afegir l’arròs i anar afegint brou a mesura que es vagi evaporant i coent. Un cop l’arròs està al punt, treure’l del foc i afegir el pebre, els encenalls de pernil, el parmesà ratllat, un rajolí de crema de llet i barrejar-ho tot a la mateixa paella.

A tenir en compte:

El brou pot ser fet a casa o comprat en brick o de pastilla
Tot i que cal salar l’arròs quan s’està fent, no fer-ho gaire perquè el pernil i el parmesà ja n’hi aporten, de sal. És millor rectificar-ho al final quan afegim la crema de llet.
Les quantitats són aproximades perquè solo fer la recepta sobre la marxa i tot depenent de la quantitat d’ingredients que tinc, i si és plat únic o primer o segon...
I ja m’explicareu si us animeu... Ah! S’accepten suggeriments i comentaris.

I si voleu la recepta de galetes de mantega que també fem a casa, visiteu el bloc del meu fill Coses del Pau

1 comentario:

Antonio Clemente dijo...

Yo, como probador oficial de ambas cosas puedo asegurar que estan muy buenas....