15/3/09

Ple de renúncia de l'Alcalde de Castelldefels, Antonio Padilla

No sé perquè, però pensava que seria més llarg... sovint em faig una idea preconcebuda de determinats esdeveniments i clar, a vegades no tenen perquè ser com jo me'ls imaginava... Estava una mica emocionada, tot i que no m'agrada exterioritzar-ho,... la sensació que visc moments històrics en directe em fa sentir un cuquet especial a l'estómac.

Un cop acabada la part legal (llegir els punts amb aquest llenguatge una mica rebuscat...), l'Alcalde encara, Antonio Padilla, va llegir el seu discurs en el què de manera sincera i un xic emocionat va comentar que havia fet tot el que havia sabut i pogut per Castelldefels i que marxava amb el convenciment d'haver fet un treball digne i deixar la ciutat una mica millor. D'entre les obres empreses en aquests set anys, Padilla va destacar l'interceptor general d'aigües pluvials, una infraestructura que no es veu però que evitarà les greus inundacions com la que hi va haver només tres mesos després d'estrenar-se com a Alcalde. També va agrair el treball realitzat pel personal de l'Ajuntament personalitzat en el Secretari i l'Interventor i també dels regidors i regidores del seu equip.

Després del seu discurs, l'Alcalde va donar la paraula als i les portaveus dels grups municipals :
- Àngels Coté d'ERC, va ser breu i correcta, agraint la feina de l'Alcalde durant aquests set anys

- José Barrera, d'AVVIC, tot i que va comentar que li hagués agradat que acabés la legislatura també va agrair la dedicació de l'alcalde en nom del seu grup.

- el portaveu d'IC-EUiA, Joan Lluís Amigó, va llegir un discurs molt treballat i força literari, destacant els pactes de govern realitzats i també comentant algunes de les desavinences en aquests anys de compartir l'equip de govern.

- Anna Pérez, en nom de CIU, va iniciar el seu discurs llegit destacant la confiança entre l'alcalde i els regidors i regidores de CIU, però de cop ens va deixar a les persones assistents una mica sorpreses ( de fet jo estava escrivint un missatge al twitter i em vaig parar perquè pensava que no estava entenent bé el que deia...) fent un mitting sobre l'aportació de CIU a la ciutat des que està a l'equip de govern, i renyant al PSC per haver rellevat l'alcalde a dos anys vista de les eleccions per promocionar el seu successor, un mètode que, segons va dir fa que la ciutadania s'allunyi dels polítics i sentenciant que ja ens ho trobaríem a les urnes... No només jo, sinó moltes altres persones, fins i tot votants convergents, no van entendre aquest discurs amb to tan agresiu i mancat de "savoir faire"... perquè utilitzant la frase d'en Jordi Pujol, "no tocava" el com i el què va dir en un ple de renúncia.

-José Manuel Lorenzo, del PP, en el seu estil tan propi i personal al qual ens té acostumats, però divertit a estones, va destacar la personalitat de l'Alcalde i va fer algunes al·lusions directes als alcaldes de Gavà i Viladcans, que estaven presents en la sala, amb motiu de l'aeroport. Després un altre regidor del PP, Pedro de la Cova, per amistat personal, va voler també dir unes paraules.


- Joan Sau, portaveu del PSC, anitcipant que no seria breu, va destacar la figura d'Antonio Padilla des de tres vessants : Alcalde, company polític i amic.

Amb aquesta intenció he treballat i amb aquesta convicció em retiro. Amb la consciència de qui creu haver complert amb el seu deure, van ser les seves darreres paraules com Alcalde de Castelldefels. I un cop acabada la sessió i ja sent de nou només un ciutadà més de Castelldefels va exclamar:"¡Sóc lliure!".

Després ens vam fer fer tot un seguit de fotografies per recordar el moment històric que la ciutat estava vivint (gràcies Ramon Josa!!!!)

Es tanca una etapa de set anys i ara en una setmana se n'obrirà una altra: Joan Sau, nou alcalde de Castelldefels, però això serà un altre capítol i un altre post...



4 comentarios:

MANEL TORRES dijo...

encara et faràs periodista!

Carme Sànchez Martín dijo...

No em desagradaria... de fet va ser la meva segona opció en la tria de carrera universitària, però ara per ara és només un entreteniment...

Emília Briones dijo...

Hola noia!
doncs ara enceteu una nova etapa!!
ens veiem dissate?
una abraçada!

Anónimo dijo...

Buenos días.
Lo que dijo Anna es lo que pensamos todos los que no somos socialistas. Que fuera el momento para decirlo o no, en eso prefiero no entrar, pero que es cierto, lo es.

Saludos.