14/7/07

L'asteroide Castelldefels



Doncs sí, Castelldefels a més de ser una bonica ciutat del Baix Llobregat, també és el nom d'un llunyà asteroide -149 milions de quilòmetres de la terra és una llarguíssima distància...-.




Però com tot, la descoberta de l'asteroide Castelldefels té una història: la nit del 10 de desembre de l'any 2000, José Manteca -un aficionat a l'astronomia de la veïna ciutat de Begues -va observar a l'espai un cos en moviment que seguia una òrbita desconeguda. Acte seguit, va alertar del seu descobriment l'organisme internacional que s'ocupa d'aquests assumptes, el Minor Planet Center, que va comprovar oportunament l'existència d'aquest cos descobert per Manteca. Tot i que se li va assignar un nom provisional i després va ser numerat amb el 72037, el 3 de març de 2004, a proposta del mateix José Manteca, el Minor Planet Center ha assignat a l'asteroide el nom definitiu de Castelldefels.

I ahir un dels responsables de l'Agrupació Astronòmica de Castelldefels, l'Alfonso López Borgoñoz, em va enviar un missatge comentat-me que també apareix al web de la NASA

També hi ha un Castelldefels a l'espai exterior... qui sap si en un futur els nostres descendents castelldefelencs podran conéixer els dos Castelldefels !!!!!

3 comentarios:

garmir dijo...

Em sembla que també vaig veure la noticia a TV-3 al Telenoticies.és divertit.

FRANCESC CAYETANO dijo...

Què interessant, Carme! No crec que nosaltres estiguem a temps, però potser el teu trapella...

Carme Sànchez Martín dijo...

Sí, és divertit i curiós. Jo ja animo al meu trapella a ser explorador dels espais interestelars, tipus Star Trek, sobre tot perquè acabi inventant ell la teletransportació (cada dia odio més les esperes en els aeroports i les cues en l'autopista...)