30/6/07

Tancat per vacances (només 10 dies...)


M'he fet el propòsit d'oblidar-me durant 10 dies de mòbil, internet, bloc, TV... i qualsevol artilugi que tingui pantalla i tecles.
Un petonàs a tots i totes!!!!

Enriqueta Chicano y la Federación de Mujeres Progresistas


Hoy mismo la Federación de mujeres progresistas (FMP) ha premiado a José Luís Rodríguez Zapatero "por su labor en pro de la igualdad efectiva entre hombres y mujeres" y a Pedro Almodovar "por su visión femenina del universo fílmico y su amplia trayectoria implicado en las realidades de las mujeres". El resto de los premios han recaido en la directora del Instituto de la Mujer de Asturias, Begoña Fernández, y en la alcaldesa de Gijón, Paz Fernández Felgueroso; y en el director del diario 20 Minutos, Arsenio Escolar, por haber tenido la valentía de eliminar los anuncios de prostitución de su periódico.

Pero he oído en la Cadena Ser que Enriqueta Chicano deja la presidencia de la FMP y quería desde mi modesta bitácora reconocer su labor durante estos años al frente de la Federación que cumple 20 años: "Gracias, Enriqueta, por trabajar por todas y todos durante este tiempo, porque he oído de que dejas el cargo, pero estoy convencida de que seguirás en la brecha".

27/6/07

Para pensar....



"Nuestros abuelos se aseguraban la vejez teniendo hijos, y nosotros no teniéndolos"

Como siempre, El Roto dando en el clavo... Esta viñeta me sugiere temas como la conciliación, la natalidad, políticas sociales, dependencia,....

21/6/07

Pero, ¿ qué tiene este hombre? ¿qué les da?


(Me resisto a poner su foto, pero como se suele decir una imagen vale más que mil palabras...).

Hace unas semanas el socialista Bernard Koucher "sucumbió a sus encantos", ahora el también socialista, senador y alcalde de Mulhouse, Jean-Marie Bockel le ha seguido los pasos...Pero lo que ya pone la guinda al pastel con bandera tricolor en el último piso, es el fichaje de Fadela Amara, concejal socialista de Clermont-Ferrand (centro), militante de los barrios conflictivos parisinos y fundadora del movimiento feminista 'Ni putas ni sumisas'.


Mon dieu ! Ça, c'est la Grandeur? Moi, je ne m'étonne de rien...

18/6/07

Inici de la legislatura 2007-2011

El dissabte dia 16 de Juny, s'inicia la legislatura amb la presa de possessió dels càrrecs electes fruit del què la ciutadania de Castelldefels va decidir a les urnes el 27 de maig.

L'alcalde continuarà sent Antonio Padilla i com els darrers tres anys, el pacte signat amb CIU i ICV-EUiA permet una majoria de govern plural i avinguda.

La meva benvinguda a les noves regidores i als nous regidors!!!

15/6/07

PUNT I SEGUIT

Com ja sabeu, avui mateix acaba la legislatura 2003-2007 i volia aprofitar el meu bloc per agrair a totes les persones que durant aquests 4 anys m'heu ajudat, recolzat, esperonat i respectat .

Amb vosaltres he aprés un munt de coses interessants sobre temes molt diversos: dret administratiu, meduses, WI-MAX, selecció de personal, inspecció de restaurants, desfibriladors, ISO's, consum, disconformitats ciutadanes, gestió de multes, ILO's, permutes, nínxols, PAC, geomàtica, campanyes, consorcis, economia local, WI-FI's, recursos humans, blocs, ROM's, pressupostos, licitacions, ratpenats, tatuatges, decrets, fotònica, làpides, aeronàutica, convenis, plans d'ocupació, riscos laborals, animals domèstics, contes, ocupació, ICT's, teletreball, procediments, paneroles, organització, signatura electrònica, mosquit tigre, Web's, eleccions, gestió d'espais, institucions, RLT's,.....

Tampoc volia passar per alt a les persones que m'ho heu complicat, que tot i ser un petit grapat, cal que hi doni les gràcies perquè de les dificultats també se n'aprén molt....

A totes i tots vosaltres: MERCÈS!!!!!!

I ara, cal iniciar una nova legislatura amb forces renovades i nous reptes com ara compaginar la meva vida professional i la política, però estic convençuda que puc continuar comptant amb tots i totes vosaltres.

11/6/07

Hablemos de dios



Acabo de trobar la ressenya d'aquest llibre i pinta molt interessant perquè les dues autores, Amelia Valcárcel i Victòria Camps, a més de filòsofes, són dues icones del feminisme del nostre país. Es veu que el van presentar les dues ahir mateix a la Feria del Libro de Madrid.

Ecomeme


Em disposo a reenviar un meme molt verd: un ecomeme. Me l'ha enviat la Lucía Solís i us explico una mica el seu contingut, tot i que us facilito el bloc de la persona inventora, el Goyo Tovar.


La idea és donar a conéixer la Bandera Medioambiental i el que em sembla més interessant: emmagatzemar petits consells amb la finalitat de disminuir el consumisme que ens fagocita i millorar el nostre entorn.


Jo em comprometo a utilitzar el transport públic, encara que aviat tornaré a poder disposar del cotxe.


Convido a l'Àlex Serrano, a la Gisela Navarro, a la Paqui Soriano y a la Bruguers a aportar el seu compromís mediambiental i a extrendre'l a les vostres amistats de la bloquesfera.

Bloquesfera de les dones socialistes

El divendres passat vam fer una reunió per compartir les diferents experiències que hem pogut tenir moltes de nosaltres amb l'ús i desenvolupament dels blocs.

Vam ser unes quantes i jo vaig tenir la sensació que totes estàvem força contentes i animades, malgrat encara hem d'aprendre molts "truquillos" que encara ens pot fer més ràpid i més senzill l'ús d'aquesta eina de comunicació (això em recorda que vaig haver de marxar quan l'Amparo Bernad estava donant una estratègia per visitar blocs d'interès de manera sistemàtica: "Amparo, quan puguis, em passes una noteta!!!!").

La reunió la coordinaven la Soledad Bravo (Sole, no et trobo, és pot ser que encara no tens bloc????) i la Lucía Solís (que sí que en té i fa unes reflexions excel·lents).

Entre totes vam esperonar a la Gemma Lienas perquè s'apuntés al grup i a l'Amor del Àlamo perquè s'animés a continuar escrivint.

Ah! I ens va passar a saludar la mestra bloquera de totes, la Lourdes Muñoz.

Gràcies a totes per escriure, per ajudar-nos mútuament, per fer XARXA!!!!!!!

8/6/07

Pactes a Castelldefels

Ahir el candidat el PSC, Antonio Padilla, i la candidata de CIU, Anna Pérez, van signar el pacte de govern per aquests propers 4 anys.

Tot i que àmbdues formacions configuren una majoria suficient, des del PSC es mantenen obertes les converses amb ICV-EUiA per arribar a un acord que permeti mantenir el govern tripartit que ha estat al front de l’Ajuntament en els darrers tres anys. Haurem d'esperar, doncs, fins a la propera setmana per tenir més notícies.



Si voleu consultar la notícia de Vilaweb, cliqueu, aquí

6/6/07

"Según cómo uno dé los buenos días..."

Us recomano l'entrevista que avui la periodista de La Contra -La Vanguardia- fa a l'ANI CHOYING DROLMA, monja nepalí i cantant


Si voleu tenir més informació sobre les seves actuacions, cliqueu aquí

4/6/07

Temps de pactes i xiringuito

Els dies laborables el PSC de Castelldefels pacta* , i el cap de setmana serveix begudes i menjar amb motiu de la Festa Major dels barris de VistaAlegre i Castillo.

Qui és qui a la foto (d'esquerra a dreta): Antonio, Paco (1er. secretari), Maricarmen i jo mateixa.


*Si voleu saber els resultats, cliqueu aquí